Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir Söke’de STK’lar ile Bir Araya Geldi

02.07.2019
Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Söke’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) Söke’deki Üniversitemize bağlı fakülte ve yüksekokullarla ilgili faaliyetleri değerlendirmek üzere Söke Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

Etkinliğe Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Söke Ticaret Borsası Başkanı Nejat Sağel, Söke Genç İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Yabancı ve çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi katıldı .

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Söke'de bulunan Üniversitemize ait tüm binaları kendisi yapan Söke'nin STK kuruluşları ile bir araya gelerek Mimarlık ve Tasarım Fakültesi başta olmak üzere yeni açılacak bölümlerle öğrenci sayısının artmasını beklediklerini ifade etti. Önceki yönetimler zamanında kapanan ve merkeze çekilen okul ve bölümler dolayısıyla Üniversitemize kırgın olan Sökeliler; gerçekleşen toplantı ile akıllarına takılan soruları Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'e sorma fırsatı buldu.

“Sökelilerin Emeği Karşılıksız Kalmayacak”

Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Söke'nin önemini biliyorum. Sökelilerin Üniversitemiz için yaptıkları yatırım ve fedakârlıkların farkındayım. Üniversitemizin bütün binalarını Sökeliler yapmış. Allah sizlerden razı olsun. İlçeye üniversite kazandırmak için Sökelilerin bu kadar uğraşı ve emeği karşılıksız kalmayacak. Bize fırsat verin. Bir - bir buçuk yıl sonra Söke'de tahmininizin ötesinde gelişmeler olacak. Mimarlık Fakültesi faaliyete geçecek, İşletme Fakültesi de doktora öğrencisi kabul etme seviyesine gelecek” dedi.

“Master Planımız Hazır”

Rektörümüz Osman Selçuk Aldemir; fakülte, yüksekokul ve bölümler açılırken açıldıkları yer ile ilgili planların yapılmadığını ifade ederek  “Her gelen yönetim kafasına göre dağılım yapmış. Petrol istasyonları dahi açılırken, belirli bir mesafede kurallarla belirlenir. Bölümler kurulacakları yerin önemi ve önceliklerine göre belirlenmeli. Biz master planımızı hazırladık. Bundan sonra üniversitemizin fakülte ve bölümleri bu plana göre açılacak” dedi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN