Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN YÖK Heyetiyle Cezayir’e Gitti

21.12.2015
Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN’ın yer aldığı Türkiye-Cezayir İşbirliği Heyeti YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın başkanlığında "Afrika'ya Destek Programı" kapsamında 14-16 Aralık 2015 tarihleri arasında Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyetine giderek Türkiye-Cezayir üniversiteleri arasındaki ilk işbirliği toplantısını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Yekta Saraç’ın başkanlığında gerçekleşen işbirliği zirvesine Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Bülent Ecevit Üniversitesi rektörleri de katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ ile Cezayir Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Prof. Dr. Tahar HADJAR, yükseköğretim alanında kurumsal çerçeveyi oluşturmak ve yükseköğretim kurumları arasında akademik/bilimsel alanlarda değişimleri sağlamak amacıyla, Yükseköğretim Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptını imzaladı.

Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanlığının konferans salonunda yapılan toplantının ilk oturumunda Cezayir ve Türkiye yükseköğretim sistemleri hakkında sunum yapılarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Öğleden sonra gerçekleşen ikinci oturumda ise Türkiye-Cezayir üniversiteleri arasında işbirliği boyutlarına değinilerek, ikili sertifika programlarının açılabilirliği, yüksek lisans ve doktora tezlerinde ortak danışmanlık, öğrenci ve akademisyen değişimi, bilimsel araştırma alanlarında işbirliği, yükseköğretim ve bilimsel araştırma alanında tecrübe paylaşımı imkânları başlıkları üzerinde duruldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN görüşmeye katılan rektörlerle beraber Cezayir Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurulu üyeleriyle bir dizi görüşme yaparak iki ülke arasında karşılıklı bilimsel olarak iş birliğini geliştirme konularını konuştu.

Katılımcı üniversite rektörleri arasında ikili görüşmelerin gerçekleştiği toplantı; Türkiye Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ ve heyet temsilcilerinin Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Prof. Dr. Tahar HADJAR ile görüşmesi ve iki taraf temsilcileri arasında toplantı sonuçlarının değerlendirilmesinin ardından tamamlandı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN