Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN Kore Heyetini Makamında Kabul Etti

04.12.2015
Üniversitemiz ve Kore Büyükelçiliği’nin ortaklaşa düzenlediği Kore Kültür Günü kapsamında Kore Heyeti 3 Aralık 2015 tarihinde Üniversitemizi ziyaret etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN ve Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai TUNCA , Prof. Dr. Mustafa Ali SARILI ve Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Ofisi Personeli Uzman Öncel SENCERMAN’nın da yer aldığı ziyarette, Kore Büyükelçiliği Müsteşarı Cho Dong-WOO ve Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Şubesi Direktörü Guensoo KİM ile Eğitim, Kültür ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi noktasında fikir alışverişinde bulunuldu.

Kore ile Türkiye’nin kardeş ülkeler olduğunu belirten Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Cho Dong-WOO, iki ülkenin birbirine benzeyen değerlere sahip olduğunu ifade ederek Aydın’da kendilerine gösterilen misafirperverlikten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Cavit BİRCAN; eğitim alanında ilişkilerimizin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak Özellikle Mevlana Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişim Programı kapsamında güçlü ilişkilerin kurulması gerektiğini söyledi. Ziyaret, iki ülke kültürünü yansıtan hediyelerin karşılıklı takdimiyle son buldu. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN