Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Dekanlar ile Bir Araya Geldi

13.12.2023
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, dekanlar ile bir araya gelerek Üniversitemizin son dönemde gerçekleştirdiği projeler ve derecelendirme konusunda planlanan süreç ve veri ofisleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol ve dekanlar katılırken; Prof. Dr. İyem, derecelendirme konusunda süreçle ilgili dekanları bilgilendirdi.  

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, ADÜ Ranking Sistemi ile ilgili gerçekleştirdiği sunumda; ‘Uluslararası Sıralama Sistemleri’, ‘Veri Kaynakları,Sıralama Kategorileri ve Sınıflandırılması’, ‘Ranking Sistemleri’, ‘Üniversite Sıralama Kategorileri’, ‘Veri Kaynakları ve Gösterge Kategorileri’, ‘Göstergelerin Sıralama Kuruluşları ve Oranlarına Göre Gruplandırılması’, ‘Uluslararası Sıralama Sistemlerinin Sınıflandırılması’, ‘Uluslararası Ranking Sistemleri’, ‘QS Dünya Üniversite Sıralaması Metodolojisi’, ‘THE Dünya Üniversite Sıralaması Metodolojisi’ gibi konu başlıklarıyla ilgili bilgi verdi. 

Üniversitemizin ulusal ve uluslararası derecelendirme sıralamalarında yer alarak, etkili bir itibar yönetimi sürecini de planladıklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem; ADU Veri Merkezi  (ADÜ VM) , ADU Veri Analizi Merkezi (ADÜ VA), Akreditasyon ve Derecelendirme Ofisi, Sürdürülebilirlik Ofisi ve Büyük Veri Ofisi gibi yeni kurulan merkez ve ofislerle de ilgili dekanları bilgilendirerek yol haritası hakkında açıklamalarda bulundu. 

Uluslararası sıralamalardaki konumumuzu daha en üst seviyelere çıkarmak adına bu zamana kadar yapılan projeler ve planlanan süreç ile ilgili dekanlara bilgi veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin bir araştırma üniversitesi olması yolunda yapılacak çalışmalara bundan sonra daha da hız verileceğini belirtti. 

Araştırma faaliyetlerinin desteklenerek öncelikli hedefin ulusal ve uluslararası alanda tanınan bir araştırma üniversitesi markası yaratmak olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, araştırma faaliyetlerinin desteklenmesine bağlı olarak Üniversitemiz bünyesinde kurulan ‘Akreditasyon ve Derecelendirme Ofisi’, ‘Sürdürülebilirlik Ofisi’, ‘Büyük Veri Ofisi (ADÜ veri Merkezi ve ADÜ Veri Analizi ve İstatistik Merkezi)’ gibi konularda da süreç ile ilgili bilgi verdi. 

Çevreye duyarlılık konularında aktif olarak topluma hizmet sunmak amacıyla sıfır atık, karbon ayak izi azaltma ve su verimliliği seferberliği alanlarında Üniversitemiz bünyesinde yapılan kurumsal sosyal sorumluluk projelerine de değinen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Eğitim programlarımızın kalitesini yükselterek öğrencilerimize daha üstün bir eğitim sunmayı, üniversitemizi araştırma üniversitesi haline getirmeyi istiyoruz. Üniversitemizi ulusal ve uluslararası sıralamalarda daha üst noktaya getirmeyi, sosyal sorumluluk projelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Toplantı, sorularının cevaplandırılması ve önerilerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN