Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz POMEM Mezuniyet Törenine Katıldı

25.07.2018
Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi'nin (POMEM) 21. dönem mezunlarının kep atma ve yemin töreni 19 Temmuz 2018 tarihinde Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin bahçesinde gerçekleştirildi.

Törene; Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten,  Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Aydın İl Jandarma Komutan Vekili Albay Süleyman Gürz,  kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Polis devletin güçlü yüzü, vatandaşın yasal işlerini yaparken güven kaynağı, toplumun huzuru ve suçluların da korkulu rüyası devletimizin çelik bir pençesidir.” diye konuştu.  Sözlerini sürdüren Vali Köşger, “Emniyet Teşkilatımız, 15 Temmuz hain darbe girişiminde devletimizin yanında yer almış, canla başla mücadele ederek, hain teşebbüsün başarısızlıkla sonuçlanmasını sağlamıştır.” dedi.

Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Şinasi Dur, "Tarihi ve kutlu bir güne tanıklık etmekteyiz. Bugün 454 öğrencimizi 65 ilimize uğurlamak üzere bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. Dur; “ Mezun öğrencilere, devlet nişanınızı tamamladınız ve edeceğiniz yeminle devletle nikâhınız kıyılacaktır, bugünden itibaren sizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yılmaz ve yorulmaz sadakatli birer koruyucusu olacaksınız." diyerek görevlerinde başarılar diledi.

Dönem birincisi olan Gökhan Keskin ise ettikleri yemine sadık kalıp yüreği sevgi dolu genç polisler olarak vatan topraklarında devlete ve millete en iyi şekilde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade ederken, yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından okulu dereceyle bitiren ilk 10 öğrenciye diplomaları ve hediyeleri protokol üyelerince takdim edildi.

Dereceye giren öğrenciye hediye plaketini veren Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, “Onurlu bir mesleği icra edeceksiniz. Devletimize, milletimize hayırlı neferler olmanızı temenni ederim.” diyerek mezuniyetin hayırlı olmasını diledi.

Öğrenciler, yemin töreninin ardından kep atarak aileleriyle sevinçlerini paylaştı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN