Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, Koçarlı Robofest Ödül Töreni’ne Katıldı

26.05.2023
Türkiye’nin önde gelen robotik kodlama yarışmalarından olan ve bu yıl ikincisi düzenlenen Koçarlı Robofest Robotik Kodlama Festivali Ödül Töreni, 25 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşti.

Koçarlı Vali Şenol Engin Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen ödül törenine; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, ilçe protokolü, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Koçarlı Robofest Robotik Kodlama yarışmasında emeği geçen tüm kurumlara, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. 

Koçarlı Kaymakamlığı, Koçarlı Belediyesi, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ev sahipliğinde, Üniversitemiz destekleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde gerçekleşen Robofest’de katılımcılar en iyi kodlamayı yapabilmek için proje üreterek kıyasıya yarıştı. 

Aydın genelinde ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen 26 okuldan 27 danışman öğretmen, 54 takım ile 162 öğrencinin katıldığı ve teknolojileri ile birinci olabilmek için yarıştığı yarışma sonrası en iyi projeler düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, Koçarlı Robofest toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN