Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz Kampüs Yolunda Programına Katıldı

26.04.2021
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 22 Nisan 2021 tarihinde TVNET’te Esra Esen Atayeter'in sunumuyla gerçekleşen ‘Kampüs Yolunda’ Programına konuk oldu.

Merhum Başbakanımızın Adını Taşıyan Üniversitemizin Sorumluluğu Büyük

Demokrasi Şehidi Merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in ismini taşıyan Üniversitemizin önemli bir sorumluluğu üstlendiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, şu anda 19 Fakülte, 3 Enstitü, 1 Devlet Konservatuarı, 19 Meslek Yüksekokulu ve 36 Araştırma ve Uygulama Merkezi olmak üzere toplam 80 akademik birimle faaliyet yürüttüğünü söyledi.

Eğitim Medeniyet Atlası İçerisinde İnsan Yetiştirme Sanatı

Üniversitemizin önceliğinin;  öğrencileri güçlü,  yeniliğe hızlı uyum sağlama yeteneğine sahip, açık görüşlü, etik,  öğrenmesini bilen ve seven derinlikleri olan bireyler olarak yetiştirmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Eğitim dediğimizde aklıma sadece bilgi transferi gelmiyor. Eğitimi, bütüncül bir anlayışla, medeniyet atlası içerisinde insan yetiştirme sanatı olarak değerlendirdiğimiz için Üniversitemiz bu konuda öğrencilerine ayrıcalıklı davranmaktadır.” dedi.

Fakültelerimizin akademik ve bilimsel çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Veteriner Fakültemizin Dünyada ilk 200 içerisinde olduğunu,  Spor Bilimleri Fakültemizin öğrencilerin ulusal ve uluslararası alandaki başarıları ile ‘Şampiyonlar Okulu’ olarak adlandırıldığını, Devlet Konservatuarımızın da başarılarıyla gurur yılını yaşattığını ifade etti.

ADÜ Bilim Kurulu ile Bilimsel Çalışmalarımızın İvmesi Artacak

Dünyanın en iyi bilim insanlarının yer aldığı listede üç öğretim üyemizin yer aldığını belirten Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Üniversitemizde yeni bir açılım olarak öğretim üyelerimizin oluşturduğu Bilim Kurulunun faaliyete başladığını bununla birlikte bilimsel çalışmalarımızın ivmesinin artmasının hedeflendiğini ifade etti.

Üniversitemizi de Engelsiz Üniversite Noktasına Çekmeye Çalışıyoruz

Yurt ve barınma imkanları, üniversite-sanayi iş birliği hakkında bilgi veren Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Kütüphanemizin Türkiye’de 4 turuncu bayrak sahibi kütüphaneden biri olduğunu belirtti ve “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, engelle ve dezavantajlı bireylere karşı farklı bir duyarlılık gösteriyor. Bizde buradan hareketle engelli dostu bir kütüphane yaptık.  Kütüphanemiz gerçekten Türkiye’nin en özel kütüphanelerinden bir tanesi,  engelli ve dezavantajlı öğrencilerin kaynaklara ulaşması noktasında ayrıcalıklı bir noktada. Tüm atılımlarımızla Üniversitemizi de engelsiz üniversite noktasına çekmeye çalışıyoruz.” dedi.

ADÜ’lü Olmak Ayrıcalıktır

Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemiz, bulunduğu coğrafya itibari ile de baktığımızda Ege Bölgesinin incisi pozisyonunda bir üniversite. Şehrimiz öğrenci dostu bir kent, halkımız tüm öğrencilere kendi evlatları gibi davranır. Bizim bir sloganımız var ‘ADÜ’lü olmak ayrıcalıktır.’ Bu ayrıcalığı yaşamak için öğrencilerimizin Üniversitemizi tercih etmelerini isteriz.” sözleriyle açıklamalarına son verdi.

Programı izlemek için tıklayınız...

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN