Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz Kadınlar Günü Yürüyüşüne Katıldı

09.03.2018
Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla 8 Mart 2018 tarihinde bir yürüyüş düzenledi.

Aydın Valiliği önünden başlayan yürüyüşe, Valimiz Yavuz Selim Köşger ve eşi Fatma Köşger Hanımefendi, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ve eşi Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Hatice Bircan, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, jandarma ve polis teşkilatında görevli kadın personeller, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş Atatürk Kent Meydanı’nda sona ererken, kadınlara kırmızı karanfil hediye edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından roman dansçılar gösterilerini sundu.

Dans gösterisinin sona ermesi ile Vali Köşger, ‘Kadın’ konulu yarışmalarda, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Valimiz Yavuz Selim Köşger, “Siz olmasaydınız dünyada şefkat, merhamet eksik olurdu. Ruhumuz yarım kalırdı, şiirler eksik kalırdı. Siz olmasaydınız barış ve huzur olmazdı, bizi tamamlayan, bütünleyen 'biz' kelimesini birlikte oluşturduğumuz annelerimiz, eşlerimiz, bacılarımız; hepinizin günü kutlu olsun." dedi.

Vali Köşger “Bizim kadınlarımız ihtiyaç duyulduğunda Nene Hatun, Emir Ayşe, Şerife Bacı ve Gördesli Makbule gibi vatan mücadelesinde her noktada erkeklerle omuz omuza mücadele etmiştir.” sözleriyle kadınların tarihimizdeki önemini vurguladı.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan vatandaşlar, ellerindeki balonları gökyüzüne bırakarak rengarenk görüntülere sahne oldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN