Rektörümüz İntiharı Önleme İl Kurul Toplantısına Katıldı

01.02.2021
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 26 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşen “İntiharı Önleme İl Kurulu” toplantısına katıldı.

Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri de katıldı.

Toplantıda, Sağlık Bakanlığı’nın Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı hedefleri arasında yer alan intiharı önleme konusunda farkındalık yaratılması ve intiharın azaltılması kapsamında intiharın önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekildi.

Toplantıda kurula, “Tamamlanmış İntihar ve İntihar Girişimlerindeki Mevcut Durum” ve “Umut Yaşam Destek Merkezi” tanıtım ve sunumu yapılırken, kurul üyelerinin değerlendirmeleri, görüş ve önerileri alındı.