Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz 'İnsana Yaraşır İş ve Geleceğimiz için Önce Güvenlik' Projesi Tanıtım Toplantısına Katıldı

27.07.2021
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 26 Temmuz 2021 tarihinde Aydın Ticaret Odası (AYTO) tarafından yazılan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı'nca desteklenen 'İnsana Yaraşır İş ve Geleceğimiz için Önce Güvenlik' projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AYTO Başkanı Hakan Ülken, SGK Aydın İl Müdürü Zeynep Yılmaz ve davetlilerin yer aldığı toplantıya, projenin paydaşları çevrimiçi olarak katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından toplantının açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, "İş güvenliği, Türkiye'de işçi işveren arasındaki iş barışı ve işçi işverenin sınıfsal bir ayrımı değil, birlikte kazanma güdüsünün içerisinde mantıkla, bilimle hareket etmek adına çok önemli gelişmedir. İşçi ve işveren arasındaki bu iş barışının sağlanabilmesi, aynı zamanda iş güvenliğinin de farklığının oluşması ile de doğru orantılıdır. Bu projede en çok önemsediğimiz konu ise sanal gerçeklik uygulamasıdır. İşveren ve işçi sanal gerçeklikle yaşayabileceği güvenlik tehlikelerini bizzat gerçeklik formatında görecek. " dedi.

İş sağlığı ve güvenliğinin oldukça önem arz eden konuların başında geldiğini ifade eden Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, "Madencilik sektörü de iş sağlığı ve güvenliği açısından en riskli olan sektörlerden bir tanesi. Madencilik sektöründe bir iş kazası meydana geldiğinde bunun sonuçları diğer sektörlere göre biraz daha ağır olabiliyor. Bu boyutu ile baktığımızda Aydın ilinde bu projenin gerçekleştiriliyor olması, ilimizin bu alanda kendisini daha da geliştirmesine fırsat oluşturacak önemli bir proje. İş sağlığı ve güvenliği açısından bu projemizi önemsiyor ve bu çalışmalar sonrasında da Aydın'da madencilik sektöründe daha güvenli bir noktaya geleceğimize inanıyoruz.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, maden sektöründe ve açık ocak madenciliğinde iş sağlığı ve güvenliği koşullarını geliştirecek, 'İnsana Yarışır İş ve Geleceğimiz için Önce Güvenlik' projesi hakkında bilgi verdi.

Sektörde ve toplumda farkındalık oluşturması amaçlanan projenin tanıtım toplantısı, maden sektöründe faaliyet gösteren firma ve mühendislerin deneyim paylaşımı ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN