Rektörümüz, Gençlerin YKS Sonuç Heyecanını Paylaştı

20.07.2023
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, YKS sonuçlarının açıklanması nedeniyle bir mesaj yayımlayarak milyonlarca gencimizin bugün ailesiyle birlikte yaşadığı heyecanı ve sevinci paylaştı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Üniversite adayı gençlerimizin ve ailelerinin heyecanla beklediği 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığımız tarafından açıklandı. Sınava giren her bir gencimizin aldığı sonucun kendisine mutluluk getirmesini, hayal ettiği üniversiteye/bölüme yerleşmesine vesile olmasını diliyorum,” dedi.

Her yıl ortalamanın üzerinde doluluk oranıyla, Ege Bölgesi’nin en çok öğrenci kabul eden yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Gençlerimizin yıl boyunca verdiği emekler mutlaka karşılığını bulacaktır. 42.587 öğrencimize eğitim veren Üniversitemiz, 2023 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gençlerimizin üniversitelere yerleşeceği yeni dönemde de 81 ilimizden yeni öğrencilerini beklemektedir,” dedi.

3 Enstitü, 21 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 5 Yüksekokul, 19 Meslek Yüksekokulu, 36 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile toplam 85 akademik birimde eğitim-öğretim veren Türkiye’nin en büyük kampüs alanlarından birine sahip olan Üniversitemiz, 2023-2024 Akademik Yılında da yeni kayıt yaptıracak 15.319 öğrenci ile 7060 ön lisans, 5442 lisans, 2370 lisansüstü, 447 özel yetenek öğrencilerine yine en kaliteli hizmeti sunarak gençleri geleceğe hazırlayacak. Ayrıca Üniversitemiz Buharkent Meslek Yüksekokulu Polimer Teknolojisi Programı, ilk kez 2023-2024 Akademik Yılında, 30 kişilik kontenjanıyla eğitim vermeye başlayacak.

Aydın, Ege’nin kalbinde bir şehir olarak uygun yaşam koşulları ve öğrenci dostu ekonomisiyle de tam bir öğrenci kenti olarak ön plana çıkıyor. Üniversitemiz doluluk oranlarıyla ADÜ ailesi olarak öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversiteler arasında yer alıyor. Üniversitemiz, geleceği omuzlarında yükseltecek olan gençlere, donanımlı akademik kadrosu ile en kaliteli hizmeti sunmaya ve medeniyetimize katkı sağlamaya devam edecektir.