Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, Eğitim Atlası Programına Katıldı

02.08.2022
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 29 Temmuz 2022 tarihinde Prof. Dr. Ahmet Akın'ın hazırlayıp sunduğu Akit TV’de yayınlanan Eğitim Atlası Programı’na konuk oldu.

1992’de kurulmuş olan bugün ve 30. yaşını kutlayan Üniversitemizin Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin en seçkin üniversitelerinden biri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemiz 3 Enstitü, 21 Fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 1 Yüksekokul, 19 Meslek Yüksekokulu, 36 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile toplam 81 akademik birimde eğitim-öğretim veren Bölgemizin yükselen değerlerinden biridir.” dedi.

Üniversitemizin akademik ve sportif başarılarının yanında öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitelerin başında geldiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “ADÜ, Ege’nin kalbinde bir şehir olarak da uygun yaşam koşulları ve öğrenci dostu Aydın ekonomisiyle de tam bir öğrenci kenti. Öğrencilerin okulda geçirdikleri zaman dışında sosyal yaşantının, toplu ulaşımın, şehirdeki yerli halk ile ilişkilerin değerlendirildiği araştırmada Aydın 81 il içinde 7. sırada yer aldı.” dedi. 

Rektör-Öğrenci buluşmalarıyla öğrencilerin sorunlarını yerinde dinleyerek öğrenci odaklı sürdürülen eğitim anlayışı ile yaşanan sorunları yerinde saptayıp hızlı bir şekilde çözüm ürettiklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Fakülte ve Meslek Yüksekokullarımızın her birinin başarılarıyla ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Veteriner Fakültemiz dünyada 154. sırada yer alıyor. Tıp Fakültemiz akreditasyon sürecinin içerisinde. Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayılarına baktığımızda ayrıcalıklı bir üniversiteyiz.” dedi.

Eğitimi bütüncül bir anlayışla insan yetiştirme sanatı olarak değerlendirdiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir,  “Eğitim sadece bilgi aktarımı değildir. Her insan farklıdır. Bu eğitim metodunu benimseyen Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin kadroları; özgün ve yaratıcı, özgür ve bağımsız, özgüven sahibi, girişimci, ahlaklı, sorumluluk bilinci yüksek insan yetiştirmeyi öncelik olarak görür. Ülkemizin, bölgemizin ve insanlığın geleceğinin eğitime doğrudan bağlı olduğuna inanan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi  ‘önce insan’ prensibiyle liberal eğitim yaklaşımını benimsemiştir. Üniversitemizin önceliği, öğrencilerinin değişen ve belirsizleşen dünyada her güçlüğe ve yeniliğe hızla uyum sağlayabilme yeteneğine sahip, açık görüşlü, etik, öğrenmesini bilen ve seven, derinlikleri olan bireyler olarak hayata atılmalarını sağlamaktır.” dedi.

Üniversitemiz, 30 yıllık tarihinde dikkat çekici bir akademik başarılara imza attığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemiz, TUBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) kapsamında Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme sürecinin tamamlanmasıyla bu dönemde kabul edilen projeleri ile sıralamada tüm devlet ve vakıf üniversiteleri içinde 15. sırada yer aldı. TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin sıralamasında 209 üniversite arasında ilk yüzde 10’luk dilimde yer aldı ve yine büyük bir gurur yaşattı. TÜBİTAK ULAKBİM Veri Tabanı’na göre TR Dizin sıralamasında en çok yayın üretmede 23. sırada, en çok atıf almada 24. Sırada, TÜBİTAK proje sıralamasında ise 45 proje ile en çok proje üretmede 25. sırada yer aldı. Yeni verilerle sıralamada 15.’liğe yükseldik, ayrı bir gurur yaşıyoruz.” dedi.

Öğretim üyelerimiz uluslararası başarılarıyla Üniversitemizin gelişimine katkı sağladıklarını dünyanın en iyi bilim insanları listesinde de öğretim üyelerimizin bulunduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Sevgili öğrenciler, Ege Bölgesi’nin yeni bilim ve cazibe merkezlerinden Üniversitemizde, kültürümüze katkı sağlarken geleceği inşa ediyoruz. Medeniyetlerin ve kültürlerin kadim şehri Aydın’a seni de bekliyoruz” dedi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN