Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, Dünya Şampiyonu Öğrencimiz Tuğba Danışmaz’ı Makamında Ağırladı

31.10.2023
Dünya Şampiyonu öğrencimiz Tuğba Danışmaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’i 31 Ekim 2023 tarihinde makamında ziyaret etti.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Savaş Duman ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Güreş’in de yer aldığı ziyarette, Şampiyonlar Okulu olarak bilinen Spor Bilimleri Fakültesinin gururumuz olmaya devam ettiğini vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Sürekli gelişen Üniversitemizde geleceği inşa ettiğimiz kıymetli öğrencilerimiz ve arkamızdaki büyük eğitim ordusu ile durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz. Öğrencimiz Tuğba Danışmaz hem Üniversitemize hem de Aydın’a büyük bir gurur yaşatmıştır. Başta kıymetli evladımız olmak üzere; bu başarıda emeği geçen tüm hocalarımıza en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.” dedi.

Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencimiz Tuğba Danışmaz, 2023 Mart ayında düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda Kadınlar Üç Adım Atlamada ilk denemesinde 14,31 metrelik atlayışıyla Türkiye rekoru kırarak ‘Avrupa Şampiyonu’ olurken, Çin’de düzenlenen 2023 FISU Dünya Üniversite Oyunları’nda ise Üniversitemiz ve ülkemize altın madalya kazandırarak ‘Dünya Şampiyonu’ oldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN