Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Törenine Katıldı

18.03.2021
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 18 Mart 2021 tarihinde Aydın Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Törenine katıldı.

Aydın Valiliği tarafından düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın protokolü, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, "Türk milletinin tarihi destanlarla ve zaferlerle doludur. Bu kutsal vatan toprakları kahramanca yapılan mücadeleler sonucunda kazanılmıştır. Bugün ülkemizin ve milletimizin bağımsız bir devlet olarak tarih sahnesinde yer alması aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, istiklalimizin ve bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Onlardan aldığımız güç, inanç ve ilhamla bize emanet edilen bu cennet vatanı sonsuza dek yaşatmak azim ve kararlılığıyla cumhuriyetimizin, devletimizin ve milletimizin birlik ve bütünlüğünü koruma sorumluluğumuzun bilinci içerisindeyiz. Ülkemizin bağımsızlığı, huzur ve güvenliğini korumak için bu ulvi makamlara yükselmiş şehit ve gazilerimiz her zaman milletimizin gurur kaynağı olmuştur. Bu vatanın kahraman evlatları, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Dumlupınar'da ve en son 15 Temmuz'da terör ile mücadelede tarihe isimlerini altın harflerle yazdırmışlardır.” dedi.

Gazilerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından  Vali Hüseyin Aksoy, Şehit Piyade Çavuş Mutlu Uçar'ın Kardeşi Ferah Altun'a, Şehit Jandarma Teğmen Güngör Dolunay'ın Babası Gürhan Dolunay'a, Gazi Polis Memuru Serdar Mutluer ve Gazi Astsubay Kıdemli Üstçavuş  Kadir Kökalp'e Cumhurbaşkanlığınca gönderilen "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı"nı takdim etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN