Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, Cumhurbaşkanımızın Başkanlığında Düzenlenen Yeni Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı

18.09.2019
Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir 18 Eylül 2019 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) himayesinde gerçekleştirilen 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve üniversite rektörlerinin yanı sıra ilgili bakanlar, kurum başkanları, büyükelçiler, devlet protokolünden birçok kişi ile üniversiteleri temsilen akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Yeni akademik yılın tüm akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, eğitimde adalet kavramına vurgu yaptı. Erdoğan; en büyük adaletsizliğin, eğitim öğretimdeki adaletsizlik olduğuna dikkat çekerek bunun telafisinin çok zor olduğunu kaydetti.

Ülkemizdeki eğitimin kalitesini arttırma noktasında üniversitelere önemli görevler düştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Nerede olursa olsun ilmi aramayı emreden bir medeniyetin mensubu olarak ancak bu şekilde hedeflerimize ulaşabileceğimize inanıyorum. Üniversite sayımız 76’dan 207’ye, öğrenci sayımız da 1,6 milyondan 8 milyona yükseldi. Nitelik bakımından da bunu arttırmalıyız. Öğrencilerimizin niteliği gibi öğretim üyelerimizin niteliğini de yükseltmek için çalışmalar yürütüyoruz.” sözleriyle Türkiye’nin yükseköğrenim alanında özellikle son 17 yılda çok büyük bir başarıya imza attığına işaret etti.

Konuşmasının ardından bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategorideki YÖK Üstün Başarı Ödülleri'ni sahiplerine veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni akademik yılda akademisyenlere ve öğrencilere başarılar diledi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN