Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ile Türk Patent ve Marka Kurumu iş birliğinde yürütülen proje kapsamında, Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tesciline sahip Aydın Memecik Zeytinyağı’nın ticarileştirilmesi ve piyasa değerinin artırılması ana teması doğrultusunda atılacak stratejik adımlar kamuoyuyla paylaşıldı.
Toplantıya; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü, Aydın Valisi Yakup Canbolat, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, kamu kurumlarının il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, üretici birlikleri ile akademisyenler katılım sağladı.
Toplantının protokol konuşmaları; Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Türk Patent ve Marka Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü ve Aydın Valisi Yakup Canbolat tarafından gerçekleştirildi.
Konuşmalarda, coğrafi işaretli ürünlerin yerel kalkınmadaki stratejik önemi, uluslararası pazarlara erişimde markalaşmanın katkısı ve sürdürülebilir ticarileşme stratejileri üzerinde duruldu. Özellikle “Aydın Memecik Zeytinyağı” özelinde yürütülecek pilot uygulamaların, diğer coğrafi işaretli ürünler için de örnek teşkil edeceği vurgulandı.
Toplantı, proje kapsamında hazırlanan stratejik yol haritalarının sunulması, proje paydaşlarının bilgilendirilmesi ve sektörler arası iş birliğine yönelik çağrılarla sona erdi.
Rektörümüz, TDK Başkanı ve Konya Teknik Üniversitesi Rektörü’nü Makamında Ağırladı
Nazilli Sağlık Hizmetleri MYO Mezuniyet Töreni Çoşkuyla Gerçekleşti
Üniversitemizde Fonksiyonel Tıp Perspektifiyle Vaka Sunumları Gerçekleştirildi
Öğretim Üyemiz, TÜBİTAK 4005 Projesinde Uzman Olarak Görev Alıyor
Rektörümüz, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü’yü Makamında Ağırladı
Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, IV. Tarım Orman Şûrası’na Katkı Sundu
Nazilli Meslek Yüksekokulunda AFAD Arama-Kurtarma Eğitimi Düzenlendi
Koçarlı MYO Öğrencilerinden Anlamlı Sosyal Sorumluluk Etkinliği
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu