Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz Baş Başa Programına Katıldı

30.11.2021
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 29 Kasım 2021 tarihinde TVDEN Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Emin Aydın'ın sunduğu Baş Başa adlı programa katıldı.

Ülkemiz ve İlimizin pandemi sürecini en az hasarla yaşadığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir,  Üniversitemiz Hastanesinin bu süreçte etkin rol oynayarak büyük bir yükü omuzladığını belirtti ve  “Pandemi sürecinde Üniversitemiz Hastanesinde büyük özveri ve fedakârlık ile çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca Üniversitemiz dijital eğitim sürecinde de çok hızlı aksiyon alarak sürece adapte oldu. Senkron ve nitelikli uzaktan eğitim verebilen, 30 bin öğrenciye ve 50 ülkeye aynı anda canlı yayın yapabilen tek üniversite olduk. Bununla gurur duyuyorum.” dedi.

 

Üniversitemizin, TÜBİTAK ULAKBİM üzerinden ‘İnternet Hizmeti Alan 130 Devlet Üniversitesi’ içerisinde, internet hizmeti sunulan yerleşke (lokasyon) sayısı en fazla olan üniversiteler sıralamasında 24 lokasyona hizmet götürerek 1. sırada yer aldığının altını çizen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemiz 24 farklı lokasyon ile noktadan noktaya fiber metro ethernet hizmeti sunuyor. Bilgi çağında, teknolojiyi doğru kullanmalıyız. Bizler bunu oluşturmanın memnuniyeti içerisindeyiz.” dedi.

Üniversitemizde huzur ve sükûnet içerisinde bilimsel çalışmaların yürütüldüğünü belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Dünyanın En Başarılı Bilim Adamları sıralamasında Üniversitemizden dört bilim adamının yer aldığını söyleyerek bilimsel anlamda yürütülecek çalışmaların her zaman destekçisi olduğunu bu anlamda Üniversitemizde ‘Bilim Kurulu’nun kurulduğu ifade etti.

Eğitimin, sadece belli bir müfredatın öğrenciye aktarılması süreci olmadığını, üniversitenin, bir insan atlası çalışması olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Geleceğimiz öğrencilerimizin omuzlarında yükselecek bu anlamda donanımlı akademik kadromuzdan alacakları eğitimi oldukça önemsiyorum.  Ayrıca gerçekleştirdiğimiz Rektör-Öğrenci Buluşmasına ve öğrencilerimizin düşüncelerine büyük önem veriyorum. Öğrencilerimiz her zaman yanlarında ve destekçileri olduğumuzu unutmasınlar. Aydın halkı da öğrencileri kendi evlatları gibi görüyor öğrencilerimizde bunu hissediyor. Aydın, öğrencilerimiz için gerçekten çok uygun bir şehir. Şahsım ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi adına öğrencilerimizin yanında ve destek olan herkese teşekkür ederim.” dedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Teknokent’in, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri performans sonuçlarında 2018 yılında 56. sırada yer alırken 2020 yılında 30. sıraya yükselmesinin gururunu yaşadığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Bu sonuç doğru yolda, doğru insanlarla çalıştığımızı ve doğru zamanda doğru işler yaptığımızın göstergesi.” dedi.

İlin önde gelen isimlerinden oluşan Sivil Senatonun oluşturulduğunu bu kapsamda ilin önem ve önceliklerine göre çalışmalar yürütüleceğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, üniversite-kent bütünleşmesini önemsediğini vurguladı.

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi’nin Uluslararası Sağlık Turizmi Sertifikasına sahip olduğunu bunun yanı sıra Kuşadası’nda bulunan Diş Hekimliği Hastanemizin açıldığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemiz Hastanesi akademik kadrosu ve bölgeye sunduğu hizmetler ile önemli bir noktada. Yüksek teknolojiye sahip olan hastane ek binamızda yakın zamanda Aydın’a ve bölgeye hizmet etmeye başlayacak.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi büyük bir ailedir. Yükselen başarı grafiğimizde ailenin her bireyinin payı var. Emeği olan tüm akademik ve idari personele teşekkür ederim .” dedi.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN