Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz Baş Başa Programına Katıldı

26.08.2021
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 25 Ağustos 2021 tarihinde TVDEN Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Emin Aydın'ın sunduğu Baş Başa adlı programa katıldı.

ADÜ Pandemi Sürecinde En Başarılı Üniversitelerden Biri Oldu

Tüm dünyanın endişe verici bir dönemi yaşandığını ancak Üniversitemizin pandemi sürecinde eğitim öğretim faaliyetlerini çok başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Aydın Adnan Menderes Üniversitemi pandemi sürecinde en başarılı üniversitelerden biri oldu ve adını zirveye yazdırdı. Üniversitemizde kurulan ADÜ TV dijital eğitimin gerçekleşmesinde aktif rol oynadı. Yatırımlarımızı etkin bir poziyona getirerek, senkron ve nitelikli uzaktan eğitim verebilen, 30 bin öğrenciye ve 50 ülkeye aynı anda canlı yayın yapabilen tek üniversite olduk. Bununla gurur duyuyorum.” dedi.

Tüm Sağlık Çalışanlarımıza Teşekkür Ederim

Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Pandemi sürecinde Üniversitemiz Hastanesinde büyük özveri ve fedakârlık ile çalışan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim. Hiç alışık olmadığımız şeyler neredeyse günlük hayatımızın rutini oldu. Covid-19 Pandemisi ile hayatımızda çok şey değişti; eğitimde de birçok şeyi yeniden planlamak zorunda kaldık. Şunu rahatlıkla söylemeliyim ki Pandemi sürecinde bocalamadık. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak hızlı aksiyon alan üniversitelerden birisi oldu. Bu zorlu süreçte sorumluluklarımızı yerine getirebilmek adına var gücümüzle çalışmalarımıza devam ettik.” dedi.

Bilgi Çağında, Teknolojiyi Doğru Kullanmalıyız

Üniversitemizin istatiksel değerlerde üst sıralara yerleştiğini belirten Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemiz, TÜBİTAK ULAKBİM üzerinden ‘İnternet Hizmeti Alan 130 Devlet Üniversitesi’ içerisinde, internet hizmeti sunulan yerleşke (lokasyon) sayısı en fazla olan üniversiteler sıralamasında 24 kampüse hizmet götürerek 1. sırada yer alıyor. Bilgi çağında, teknolojiyi doğru kullanmalıyız. Bizler bunu oluşturmanın memnuniyeti içerisindeyiz.” dedi.

Üniversitemizin Kazandığı Başarılar için Gurur Yaşıyoruz

Üniversitemizin 28 yıllık tarihinde ilklere imza attığını vurgulayan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir,  “Üniversitemiz TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin sıralamasında iki yüz küsur üniversite arasında yüzde 10’luk dilimde yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Üniversitemizin kazandığı başarılarının her biri için ayrı ayrı gurur yaşıyoruz.” dedi.

Üniversite olarak geçtiğimiz yıl yüzde 99 doluluk oranıyla birçok köklü üniversitenin üzerinde listede yer aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Devlet üniversiteleri arasında doluluk oranı yüzde 93 olarak gerçekleşirken ADÜ’de bu oran yüzde 99 olarak gerçekleşti. 82 okul birincisinin de tercihi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi oldu. İnşallah tercih dönemi arifesinde, bu yıl da bu başarıları yenileyeceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Aydın Öğrenciler için Bir Cazibe Merkezi

Aydın’ın öğrenci kenti sıralamasında Türkiye’de 2. seçildiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, bölgenin coğrafi güzelleri, halkın öğrencilere ilgisi ve kültürü ile öğrenciler için bir cazibe merkezi olduğunu ifade ederek  “Üniversitemiz;  projeleri ile ilin büyümesi noktasında da bir lokomotif görevi görüyor. Aydın halkının üniversiteleri ile gurur duymasını istiyorum.” dedi.

Hastanemiz Yeni Binası ile Sunulan Hizmetler Artacak

Diş Hekimliği Fakültemizin uluslararası sağlık turizmi sertifikasına sahip olan tek devlet üniversitesi olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemiz Hastanesi yeni, binasında sunulacak hizmet ve yenilikler bölge için çok faydalı olacak.  Halkımıza daha fazla hizmet etme imkanı, öğrencilerimize ise daha fazla uygulama alanı sağlayacak, hayat kalitemiz artacak.” dedi.

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi açılması için senato kararının alındığını ve YÖK’e gönderildiğini ifade eden Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir onay sürecinin tamamlanması durumuyla Üniversitemize çok katkısı olacağını, öğrenci sayılarımızın artış göstericini söyledi.

Huzur ve Sukünet İle Çalışarak Kaliteli Çalışmalar Ortaya Koymaya Devam Edeceğiz

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Huzur ve sukünet ile çalışarak kaliteli çalışmalar ortaya koymaya devam edeceğiz. Üniversitemiz akademik ve idari personelimizin her biri ile gurur duyuyorum. Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizde çok şanslı bu ayrıcalığı hissedeceklerine eminim.”  sözleriyle açıklamalarına son verdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN