Rektörümüz, Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu

12.09.2024
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Batı Şeria’nın Nablus kentinde işgalci İsrail askerleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi’nin Didim’de yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Eygi’ye Yüce Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Filistin halkına destek olmak amacıyla, insan hakları savunucusu hareketin bir parçası olan Ayşenur Ezgi Eygi barışçıl ve sivil mücadelesiyle hepimize örnek olmuştur. Kendisi, insanlık onurunu her şeyin üzerinde tutan bir duruşla, işgal altındaki topraklarda barış için yürüttüğü mücadelesinde ne yazık ki hain bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Barışın ve adaletin bir gün hâkim olacağına olan inancımızı onun hatırasıyla güçlendirecek, insan hakları mücadelesini yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.