Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, AGC Hizmet Ofisi Açılışına Katıldı

28.09.2022
Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) yeni hizmet binası açılışı, 27 Eylül 2022 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Aydın protokolünün de katılımıyla gerçekleşti.

Açılış törenine Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Rıza Posacı, Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ile   Aydın protokolü ve davetliler ile basın mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Programı AGC Genel Sekreteri Murat Tan sunarken, kuruluşundan bu güne kadar cemiyete verdikleri destekten ötürü önceki dönem başkanları ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Açılış konuşmasına önceki gün Mersin’de gerçekleşen hain saldırıda şehit olan Polis Memuru Sedat Gezer’e rahmet dileyerek başlayan AGC Başkanı Ferdi Uzun, Aydın Gazeteciler Cemiyeti olarak üyelerine ve Aydın’da görev yapan basın mensuplarına daha kaliteli bir hizmet sunmak için yeni ofislerinin açılışında kendilerini yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkür etti.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşundan bu yana hizmet veren tüm başkanlarına emekleri için minnettar olduklarını ifade eden AGC Başkanı Uzun, “üyelerimizin daha rahat çalışabileceği, iyi vakit geçirebileceği geniş ve ferah bir cemiyet binası olsun istedik. Hep sahadayız ama işin bu tarafı çok farklıymış. Hem heyecanlı, hem stresli ama netice itibariyle bizim için çok gurur verici bir noktada bulunuyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi. 

Vali Hüseyin Aksoy da basının toplumun haber alma özgürlüğünün en önemli unsurlarından biri olduğunun belirterek Aydın’da basının birçok ilden daha ileri bir konumda olduğunu söyledi. Basın mensuplarının gece gündüz, yaz kış demeden yoğun bir gayret içinde çalışmalarını sürdürdüğüne işaret eden Vali Aksoy, AGC’nin bu noktalara gelmesinde emeği olan tüm başkanlara ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek; “Basınımızın üstlendiği rolü önemsiyor, onların eleştiri ve önerilerini dikkatle izliyoruz. Bu yönüyle basınımızın üstlendiği görev, kamu hizmeti olarak adlandırabileceğimiz çok mühim bir görev.” dedi.  

Konuşmaların ardından ofisin açılış kurdelesi kesildi. Vali Aksoy ve protokol üyeleri ofisi gezerek AGC Başkanı Uzun’dan bilgi aldı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN