Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz ADÜYOS Ekibiyle Buluştu

13.07.2021
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 13 Temmuz 2021 tarihinde Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavını (ADÜYÖS) gerçekleştiren ekip ile bir araya geldi.

Toplantıda; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Koordinasyonu Sorumlusu Prof. Dr. Cumali Öksüz ile ADÜYÖS sınavının gerçekleşmesinde emeği geçen tüm personel bulundu.

ADÜ Fedakârca Çalışan Bir Ailedir

ADÜYÖS sınavının başarıyla gerçekleştiren ekibe teşekkür ederek konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Uyumlu ve özveriyle çalışan ekiplerin çalışmalarının neticesi de başarılı oluyor. Son zamanlardaki başarılı çalışmalarımızda ortaya koyuyor ki Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ailesi uyum ve sükûnet içerisinde, fedakârca çalışan bir ailedir. Hepinize emeklerinizden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Aydın halkı ile akademik ve idari personelimizin Üniversitemiz öğrencilerine kendi evlatları gibi davrandığını bu sayede daha sağlıklı bir iletişime sahip olunduğunu vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemizin ve İlimizin yabancı uyruklu öğrencilerimize de kendi evlatları gibi davranacağına hiç şüphem yoktur. Oluşturulacak duygusal bağ ve Üniversitemizin öğrencilerimize verdiği donanımlı eğitim ile ömür boyu sürecek bir kültür ve bilim temsilciliğinin adımı atılmış olacak.” dedi

ADÜYÖS Yurt İçi ve Yurt Dışında 5 Merkezde Gerçekleşti

Üniversitemizin yurt içi ve yurt dışında 5 merkezde yaptığı ve Türkiye’deki 47 üniversite tarafından kabul edilen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı başarıyla gerçekleştirmiş olmanın memnuniyeti içerisinde olduklarını belirten Prof. Dr. Cumali Öksüz, emeği geçen tüm ekibe teşekkür etti.

Sınavların titizlikle gerçekleştirildiğini ve tüm ekibin özveriyle çalıştığını vurgulayan Prof. Dr. Cumali Öksüz, “Bir yıl boyunca çalıştık, sınav portalımızı hazırladık, portaldan başvurularımızı aldık.  Sınav için sorularımızı kendimiz hazırladık, ölçme ve değerlendirme uzmanları eşliğinde maddelerin geliştirilmesini, yabancı dillere çevirimizi,  dizgi ve basımını, paketleme, mühürleme yoluyla sınav merkezlerine paketlerin taşınması işini kendimiz yaptık.  Sınav yöneticilerini buradan gönderdik, Azerbaycan-Bakü, İstanbul, Ankara, Van ve Aydın’da eş zamanlı olarak yüz yüze sınav şeklinde sınavımızı gerçekleştirdik.  Paketlerimizi sorunsuz olarak Aydın’a getirdik, cevapların okunmasını yaptık ve takvim doğrultusunda kalan işleri de gerçekleştiriyoruz.” dedi. 

Başka Kurum, Kuruluş ve Üniversitelerin Sınavlarını Gerçekleştirmeye Talibiz

Prof. Dr. Cumali Öksüz, “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavını başarıyla tamamlamış olmaktan dolayı oldukça memnunuz. Ekip olarak özveriyle ve titizlikle çalıştık. Bu gayret ve çaba ile önemli ulusal ve uluslararası sınavları gerçekleştiren bir sınav merkezi olma yolunda önemli adımlar attık. Önümüzdeki yıl Asya, Avrupa ve Afrika'da oldukça fazla sayıda ülkede sınavımızı yüz yüze yapmak niyetindeyiz. Başka kurum, kuruluş ve üniversitelerin de sınavlarını gerçekleştirmeye talibiz.” dedi.

Toplantı, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN