Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, ADÜ Hastanesine Yapılacak Yeni Yaşam Merkezi İnşaatının Temel Atma Törenine Katıldı

25.12.2023
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, 25 Aralık 2023 tarihinde Üniversitemiz Hastanesinde yapımı başlayan yeni yaşam merkezi inşaatının temel atma törenine katıldı.

Törene; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem ve Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Fatih Hacıyusufoğlu, Rektör Danışmanı ve ADÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mücahit Avcil ile idari personel ve vatandaşlar katıldı.

Temel Atma Töreni’nde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “Bilindiği üzere Hastane bölgesinde Üniversitemize ait üç adet kantin bulunmakta. Yerleşim yerlerine göre Poliklinik, Ziyaretçi ve Acil Kantini olarak isimlendirilen bu kantinlerimiz, oldukça eskimiş durumda. Bununla birlikte kapalı oturma alanları da bulunmuyor. Hasta ve hasta yakınlarına daha kaliteli hizmet verebilecek kapalı alanı bulunan nezih bir binaya ihtiyaç vardı. Bu nedenle hastane bölgesinde, hasta ve hasta yakınlarının, ziyaretçilerin ve personelimizin yiyecek içecek ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, kapalı ve açık alanlardan oluşan 650 m² yerleşim alanına sahip yeni bir bina inşaatına başlamış bulunuyoruz. Aynı anda 500 kişiyi ağırlayabilecek kapasiteye sahip. İnşaatı, tüm tefrişatıyla birlikte 10.500.000-TL’ye mal olacak projenin bütçesi tamamen İktisadi İşletmemiz tarafından karşılanmaktadır.” dedi.

Temel Atma Töreni, dua okumasının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in yeni yapılacak binanın harç dökümü için butona basmasıyla sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN