Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, AA’nın 2023’e Damga Vuran Fotoğraflarını Oyladı

23.01.2024
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Anadolu Ajansı’nın (AA) her yıl düzenlediği “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı.

AA Aydın İl Temsilcisi Ferdi Uzun’dan fotoğraflar ve oylama hakkında bilgi alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında 2023 yılı boyunca çektiği “Haber”, “Spor”, “Çevre-Yaşam” ile bu yıla özel eklenen “Deprem: Umut” ve “Gazze: Kanıt” kategorilerindeki toplam 147 fotoğrafı inceleyerek oy verdi.

Deprem: Umut kategorisinde Evrim Aydın’ın “Aralıksız Çalışma” başlıklı fotoğrafını seçen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Gazze: Kanıt kategorisinde Mohammad Fayq’ın “Toplu Mezar” adlı fotoğrafını oyladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Haber kategorisinde Erçin Ertürk’ün “Yıkım”, Çevre-Yaşam kategorisinde Mostafa Alkharouf’un “İlk Kıblede Namaz”, Spor kategorisinde ise Emin Sansar’ın “Yumruk” adlı fotoğraflarına oy verdi.

Oylama sonrası açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, "2023 yılında oldukça üzücü ve bizleri derinden yaralayan olaylara şahitlik ettik. 6 Şubat depremleri hepimizi derinden yaraladı. Gazze'de yaşananları tarif edecek söz ne yazık ki yok. 2023 yılında yaşananlar çevre, yaşam, haber, spor, deprem: umut ve Gazze: kanıt kategorileri ile  çok güzel özetlenmiş. Anadolu Ajansı'nın foto muhabirlerini emeklerinden dolayı tebrik ediyorum. Yaşanan bu acı olayların bir daha yaşanmamasını umut ediyorum.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN