Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz A Haber’e Konuk Oldu

26.01.2018
A Haber Kanalında yayınlanan Memleket Meselesi programına 25 Ocak 2018 tarihinde konuk olan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Afrin Harekatının 6. Gününde Zeytin Dalı Operasyonunu değerlendirerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Hilal Özdemir’in sunumuyla Sıcak Bölge Hatay Hassa’dan canlı olarak yayınlanan programa, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayyar Arı, Güvenlik Uzmanı Albay Ersan Ergür konuk olarak katıldı.

Programda, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatının amacı, Harekattaki son durum, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) ele geçirdikleri stratejik noktalar, Türkiye’nin milli güvenlik stratejisi ve harekatın diğer ülkelerle olan ilişkilerimize yansıması gibi konular masaya yatırıldı.

Yayının Hatay’dan gerçekleştiriliyor olmasının son derece anlamlı olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, “Hatay’a, akademisyen kimliğimizle burada olmanın önemini hissederek geldim. Zor şartlar altında Zeytin Dalı Harekatını gerçekleştiren Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek için buradayız ve bu harekatı sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.

Güvenlik olmadan özgürlüğün olamayacağını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Bircan, bir ülkenin kendi toprağını savunmaya çalışması kadar normal bir şeyin olmadığını belirterek harekatın psikolojik ve diplomatik boyutları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN