Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz 3. Tarım ve Orman Şûrası’na Katıldı

21.11.2019
Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Tarım ve Orman Bakanlığınca, başta sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere toplumun her kesiminin değerlendirmesi alınarak koordine edilen, tarım ve ormana dair 25 yıllık yol haritasının belirleneceği 3. Tarım ve Orman Şûrası Ortak Akıl Buluşması Kapanış Toplantısı’na 21 Kasım 2019 tarihinde katıldı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen kapanış toplantısında, Şûra boyunca tüm paydaşlardan gelen bilgi ve önerilerle tarımın geleceğine yönelik bir yol haritası çizildi. “Ortak Akıl Buluşması" temasıyla düzenlenen Şûrada, sektörün tüm paydaşları görüşlerini, eleştirilerini ve geleceğe dair önerilerini özgür bir şekilde ifade etme imkanı buldu.

3. Tarım ve Orman Şûrasının ülkemiz, milletimiz, özellikle de tarım sektörümüz için hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli nezdinde Şûranın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve tüm katılımcılara şükranlarını sundu.

Türk Çiftçisini Güçlendirecek Tüm Kararların Yakından Takipçisi Olacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarımı ve çiftçiyi yabancı firmalara ezdirmeyeceklerini belirterek, “Türk tarımını küresel şirketlerin sadece kar odaklı çalışan çarkı içinde kesinlikle ezdirmeyeceğiz. Türk tarımını geliştirecek, Türk çiftçisini güçlendirecek tüm kararların yakından takipçisi olacağız.” dedi.

Alınan kararların tarım ve ormancılık sektörünün önümüzdeki 5 yılına istikamet çizeceğine inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elbette karar almak önemlidir, ama asıl mesele alınan kararları takip edip, hayata geçmesini sağlamaktır. Uygulamaya ve politikaya dönüşmeyen her karar, ne kadar güzel, ne kadar güçlü, ne kadar ufuk açıcı olursa olsun, havada kalmaya mahkumdur. Çiftçimizin, üreticimizin, rızkını topraktan çıkaran tarım emekçilerimizin hakkını ancak bu şekilde ödeyebiliriz. Türk tarım ve ormancılığını çok daha ilerilere taşımak istiyorsak, "ortak akılla" şekillendirdiğimiz Şûra kararlarını, yine ortak bir çabayla uygulamaya koymamız gerekiyor.” dedi.

Şûra boyunca oluşturulan 21 ayrı çalışma grubunda, bitkisel üretimden hayvan sağlığına, desteklemeden gıda güvenliğine, orman hukukundan balıkçılık ve su ürünlerine, tarımda teknolojik dönüşüme kadar çok geniş bir yelpazede kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler belirlendi. 81 ilde 7 bini aşkın kişinin katıldığı toplantılar sonucunda, 3’üncü Tarım ve Orman Şûrası, şimdiye kadarki en geniş katılımlı Şûra olarak kayıtlara geçti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN