Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, 2023-2024 Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programına Katıldı

11.09.2023
2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla 11 Eylül 2023 tarihinde Efeler ilçesi Ekrem Çifçi Ilkokulu’nda ‘İlköğretim Haftası Kutlama Programı’ düzenlendi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen kutlama programına; Aydın Valisi Yakup Canbolat, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ile Aydın protokolü, öğrenciler ve velileri katıldı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla devam etti. 

Eğitimin toplumun gelişmesinde ve ilerlemesinde en önemli araçlardan biri olduğuna değinen Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, ilköğretimin genç zihinlerin şekillendiği, bilgi ve becerilerin kazanıldığı evrelerden olduğuna değinerek tüm öğretmen ve öğrencilere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diledi.

Yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını ve sevincini yaşadıklarını belirten Vali Canbolat, en güçlü silahın bilgi olduğunu vurgulayarak öğrencilere en iyi eğitim hizmetini sunmaya bu yıl da devam edeceklerini belirtti.

Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunmasının ardından 4. sınıf öğrencilerinin 1. sınıf öğrencilerine çiçek takdimleri ve halk oyunu gösterisi ile ilk ders zili çaldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve protokolün, sınıf ve öğretmenler odası ziyaretinin ardından program sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN