Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz 19 Eylül Gaziler Günü Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı

20.09.2016
Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, "19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle vatanın bölünmez bütünlüğü, devletin bekası ve milletin birliği uğruna canlarını ortaya koyan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlik ve gazilik rütbesine yükselen kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyoruz." dedi.

Gaziler Günü dolayısıyla 19 Eylül 2016 tarihinde Aydın Valiliği önünde gerçekleşen törene;  Vali Ömer Faruk Koçak, Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Halil Şen, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Kore Gazisi İsmail Ece, Aydın Şehit Aileleri Malul Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Sevil Esin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve gaziler katıldı.

Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Kore Gazisi İsmail Ece Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşallik ve Gazilik unvanının verilişinin 95. yıldönümü kutlamaları ile 19 Eylül Gaziler Gününde sevinç ve gurur duyduklarını söyledi. Gaziler olarak, vatanın birliği ve bölünmezliği için her zaman canlarını vermeye, hazır olduklarını ifade eden Ece, "Bizler için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak büyük bir onurdur. Gazinin devlet ve millet nezdinde önemi büyüktür. Bunun farkındayız, bu önemli günümüzde, bizleri yalnız bırakmadığımız için sizlere çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Öğrencisi Yahya Güzel’in “Gazilerimize” adlı şiiri okumasıyla devam eden programda Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan gazilerimizle sohbet etti.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN