Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz 15 Temmuz Programına Katıldı

15.07.2021
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR, Aydın Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Törenlerine katıldı.

Tellidede Mezarlığı’nda  bulunan şehitlikte başlayan törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr.  Osman Selçuk Aldemir’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Öksüz, ve Genel Sekreter V.  Doç. Dr. İbrahim Gökdaş da katıldı.  

Saygı Duruşu ve istiklal Marşı’nın ardından Çelenk Koyma Töreni düzenlendi. Vali Hüseyin Aksoy’un Şeref Defterini imzalamasının ardından İl Müftüsü Ercan Aksu’nun okuduğu dua ile şehitleriniz yâd edildi. Program Kemer Mezarlığı’nda bulunan şehitlik ziyaretiyle devam etti. 

Gündüz ve gece programları olarak 2 bölümde düzenlenen törenlerin gündüz programlarının son bölümünde, il protokolü Atatürk Kent Meydanı’nda bulunan Şehitler Abidesi’ne ve Şehitler Anıtı’na karanfiller koyarak dua etti. Gündüz programı Bey Camii’nde okunan Mevlid-i Şerifin ardından sona erdi.

Akşam programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Prof. Dr. Cumali Öksüz, Genel Sekreter V.  Doç. Dr. İbrahim Gökdaş, Genel Sekreter Yardımcısı Erdal Meşe ve personelimiz katıldı.

15 Temmuz videolarının gösteriminin ardından program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda, Vali Hüseyin Aksoy'un konuşmalarının ardından ‘Türkiye Geçilmez’ adlı programda,  15 Temmuz belgeseli ve o geceye ilişkin videoların gösterimi yapıldı. Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin şiir dinletisiyle devam eden programda, ney ve semazen dinletisi ve mehter konseri de yer aldı. 

Program, gece boyunca 15 Temmuz videoları eşliğinde temsili nöbet tutulması ile ilerleyen saatlere kadar devam etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN