Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz 11. Kalkınma Planı Ege Bölgesi İstişare Toplantısına Katıldı

19.03.2018
Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan başkanlığında 16 Mart 2018 tarihinde Denizli’de gerçekleştirilen “On Birinci Kalkınma Planı Ege Bölgesi İstişare Toplantısı’na” katıldı.

Türkiye çapında mahalli kamu idarelerinin, üniversitelerin ve meslek örgütlerinin katılımıyla organize edilen ilk toplantı olma özelliği  taşıyan etkinliğe, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki illerin valileri, büyükşehir belediye ve belediye başkanları, rektörleri, oda borsa ve birlik başkanları katıldı. Toplantı esnasında On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında şimdiye kadar gerçekleştirilen faaliyetler, 2019-2023 yıllarını kapsayacak Plan’da yer alacak öncelikli konular ve politikalar konuşuldu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,  Ege Bölgesi’ndeki illerin kalkınma planı hedefinin netleştirilmesi ve bölgenin bakış açısının ne olması gerektiğinin belirlenmesi amacıyla toplandıklarını ifade ederek “Kalkınma çok boyutlu bir hadisedir. Kalkınmanın sağlanabilmesi için gereken; öncelikli sektörlerin netleştirilmesi, bu sektörlerin eşgüdüm ve entegrasyonunun tesis edilmesi ile ileriye dönük hedeflerin belirlenmesidir.  Kamu kurumlarının, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının tek bir hedefe odaklanması ve hedefin sahiplenmesi halinde başaramayacağımız hiçbir şey yok. Bu sebeple katılımcılığı önemsiyoruz.” diye konuştu.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN