Rektörümüz, “Afrodisias Antik Kent Basın Lansmanı”na Katıldı

14.02.2024
Aydın'ın Karacasu ilçesinde bulunan dünyaca ünlü antik kent Afrodisias için hazırlanan yeni proje, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla gerçekleşen lansmanda tanıtıldı.

Programa, Aydın Valisi Yakup Canbolat, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, il ve ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ile kurum müdürleri katıldı.

"Geleceğe Miras Afrodisias" adı verilen proje ile yapılacak kazı, restorasyon ve çevre düzenleme uygulamaları için toplam 1 milyar 750 milyon TL ödenek ayrıldığını söyleyen Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Afrodisias Antik Kenti'nin ziyaretçi rekorları kıran bir ören yeri haline geleceğini belirtti.

Aphrodisias Antik Kenti'ni gezen Bakan Ersoy, antik kent hakkında yetkililerden bilgi aldı.