Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektörümüz, 'ADIM Üniversiteleri Rektörler ve İdari Grup Toplantısı’na Katıldı

18.10.2024
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde 17-18 Ekim 2024 tarihleri arasında 18 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen ‘ADIM Üniversiteleri Rektörler ve 2. İdari Grup Toplantısı’na katıldı.

Toplantıya; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in yanı sıra, Üniversitemizin idari birim temsilcileri ile ADIM Üniversiteleri üyesi 18 üniversitenin rektörleri, rektör yardımcıları ve idari birim temsilcileri katıldı.

Grup Toplantısının açılış programında ayrıca, 18 üniversite ortak bir bildiri yayınlayarak, İsrail’in Filistin’e yönelik uyguladığı soykırımı kınadı.

Eğitim-öğretim, AR-GE, yönetim, teknik, sosyal, kültürel alanda üniversiteler arası iş birliğini geliştirmek ve ortak girişimlerde bulunmak amacıyla düzenlenen programda, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi rektör ve rektör yardımcıları, idari birim temsilcileri bir araya geldi.

ADIM Üniversiteleri Birliği’nin eğitim- öğretim, Ar-Ge ve teknik alanlarda sağladığı katkıları vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, toplantıların sosyal ve kültürel anlamda da önem taşıdığını ifade etti.

Üniversite rektörlerinin ve idari gruplarının bir araya gelerek ortak sorunların, çözüm önerilerinin ve yapılması planlanan projelerin görüşüldüğü ADIM Üniversiteleri toplantısında; üniversiteler arasındaki ortak çalışma alanları, iş birliği ve paylaşım konuları ele alındı.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN