Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektör Yardımcımız Kuyucak’ta Açılışa Katıldı

19.03.2018
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla 16 Mart 2018 tarihinde gerçekleşen Nazilli, Kuyucak ve Buharkent İçme Suyu Arıtma Tesisleri temel atma törenine, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil Kırnak katıldı.

Kuyucak Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene; AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem, Vali Yardımcısı Mustafa Hulisi Arat, İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, ilçe belediye başkanları, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kırnak, il başkanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu törende yaptığı konuşmada, 2023 yılında ülkemizi dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına yükseltme hedeflerinden bahsederek, “İstanbul’un fethinin 600. yılını kutladığımızda yani 2053'te gençlerimiz şanlı bayrağımızı daha da yükseğe dikecekler. Malazgirt Zaferi’nin bininci yıl dönümünde Allah’ın izniyle Türkiye küresel bir güç olacak. Bu milletin bahtı açık.” dedi.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan içme suyu isale hattı ve içme suyu arıtma tesisi ile Nazilli, Kuyucak ve Buharkent ilçeleri ile bu ilçelere bağlı 10 adet yerleşim yerinde yaşayan 232 bin 900 kişiye, yıllık 10 milyon 730 bin metreküp içme suyu temin edilecek. Böylece söz konusu yerleşim yerlerinin 2050 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı güvence altına alınacak.

Törenin ardından Kuyucak Meslek Yüksekokulu (MYO)’nu ziyaret eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Halil Kırnak, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu’ndan okulla ilgili bilgiler aldı. Ziyarette, Müdür Yardımcıları  Öğr. Gör. Dr. Ali Kızılyalçın, Öğr.Gör. M.Taha Akbulut da yer aldı.

Prof. Dr. Kırnak, okul binasını ve uygulama alanlarını gezerek eksikleri yerinde tespit etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN