Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Rektör Yardımcımız Gaziler Günü Programına Katıldı

19.09.2022
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Aydın Valiliği tarafından 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen anma programına katıldı.

Aydın Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanlığı, Aydın Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanlığı tarafından çelenk sunumu ile başlayan törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile birlikte bayraklar göndere çekildi.

Günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada gaziliğin; Türk vatanseverliğinin, kahramanlığının ve fedakarlığının yaşayan destanı olduğunu belirten Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Üyesi Gazi Özcan Akar, “Büyük Önder Atatürk'ümüze mareşallik unvanının verilmesinin 101. yıldönümü nedeniyle bugünü kutluyoruz. Bizler de çok onurlu ve gururluyuz. Her Türk evladı gibi kendine görev düştüğünde görevini en iyi şekilde yapmış olmanın huzuru ve rahatlığı ile karşınızda bulunmaktayım. Tüm gaziler adına ‘Gaziler Günü’ nedeniyle burada bulunmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN