Rektör Yardımcılarımız 18 Mart Şehitler Günü Anma Etkinliklerine Katıldı

20.03.2018
İlimizde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlene törenlere, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak katıldı.

Gün dolayısıyla Tellidede Mezarlığı Şehitlik Adası’nda düzenlenen törene İlimiz Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Büyükşehir Başkan V. Evrim Karakoz, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Erhan Yıldırım, Rektör Yardımcılarımız, parti il başkanları, dernek başkanları, daire müdürleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende saygı atışının yapılmasından sonra tüm şehitler için dua edildi.

Şehitlik anıtına çelenklerin sunulduğu törende, Vali Köşger ve protokol üyeleri şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Duygusal anların yaşandığı törende Rektör Yardımcılarımız şehit aileleriyle sohbet etti.

Törenin ardından protokol üyeleri, Yedieylül Şehitler Abidesi, Çanakkale Şehitleri Anıtı, Kemer Mezarlığı Şehitliğini de ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Anma programı Kültür Merkezi’nde devam etti.