Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Psikiyatri Kliniğimiz Yeni Terapi Yöntemleriyle Adından Söz Ettirecek

26.11.2015
Ruhsal hastalıkların tedavilerinde dünyada etkin bir şekilde uygulanan Kognitif Davranışçı Terapiye ilişkin Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Öykü Memiş önemli bilgiler verdi.

Bilimsel çalışmalardan en faydalı sonuç alınan terapi yönteminin Kognitif Davranışçı Terapi olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Memiş, bu terapi yönteminin ilaç kadar etkili olduğunu ve rahatsızlığın tekrarlanmasını önleme konusunda ilaçtan daha koruyucu olduğunu ifade etti.

Kognitif Davranışçı Terapiyi 1970’li yıllardan itibaren oluşturulmuş hasta odaklı, yenilikçi ve etkin bir yöntem olarak tanımlayan Memiş, bu yöntemin birçok ruhsal bozukluğun tedavisinde kullanıldığını belirterek Kognitif Davranışçı Terapinin, Hastanemizde, Psikiyatri Kliniği Hekimleri tarafından depresyon, panik atak, fobiler gibi kaygı (anksiyete) bozuklukları, takıntı (obsesif kompulsif bozukluk), saç yolma (trikotillomani), kronik hastalıklarla mücadele, kişilik sorunları, aile sorunları, alkol ve madde bozuklukları gibi alanlarda etkin bir şekilde ve yenilikçi yöntemlerle uygulandığını söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Öykü Memiş, 3-6 ayda bir kontrollerle rahatsızlığın tekrarının engellenmesini amaçladıklarını dile getirirken, hedeflerinin, terapinin daha kolay ve etkin bir şekilde uygulanabilmesini sağlayan Sanal Gerçeklik Yöntemine geçmek olduğunu belirtti.

Memiş, bu tedavi yönteminin henüz ülkemizde hiçbir merkezde uygulanmadığını, ancak yakın zamanda bu tedavi sistemini Hastanemiz Psikiyatri Kliniğine kurarak Aydın’a ve halkımıza bu hizmeti sunmak istediklerini ve bu yolda da gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN