Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Prof. Dr. Osman Kaya Son Yolculuğuna Uğurlandı

03.02.2017
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ve bir dönem Rektör Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı görevlerini de yürüten Prof. Dr. Osman Kaya, 3 Şubat 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Bir süredir tedavi gördüğü Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesinde, amansız bir hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrılan Prof. Dr. Osman Kaya’nın cenaze töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Veteriner Fakültesi Öğretim Elemanları, Prof. Dr. Kaya’nın yakınları, mesai arkadaşları ve çok sayıda personel katıldı.

Adnan Menderes Camii Müezzini Kemal Çıtır’ın  Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından başlayan törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, “Allahtan geldik, Allaha döneceğiz.” diyerek ölümün insanoğlu için kaçınılmaz son olduğunu anımsattı.  Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Prof. Dr. Osman Kaya’nın çok sevilen bir akademisyen olduğunu ifade ederek hastalığı döneminde bile insanlığa olan inancını hiç kaybetmediğini ve Üniversitemiz için hep en iyisini düşündüğünü söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Bircan, Osman Hoca’nın Rektör Danışmanı görevindeyken kendisine “ Ben sizden razıyım, Allah da sizden razı olsun” dediğini aktararak, bunun gönül rahatlığı içerisinde olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Osman Kaya için törene katılanlardan helallik isteyen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, “Allah mekânını cennet eylesin.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın konuşmalarının ardından söz alan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Ömer Göksoy, Prof. Dr. Osman Kaya’nın vefatıyla gerek ülkemizin gerek Üniversitemizin büyük bir kayıp yaşadığını ifade ederek Prof. Dr. Osman Kaya’nın, kariyeri üzerindeki etkisine değinip “ Bugün buralara onun sayesinde gelebildik.” dedi. Merhumun ailesine ve sevenlerine sabırlar dileyen Dekan Prof. Dr. Göksoy gözyaşlarını tutamadı.

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Şükrü Kırkan, Prof. Dr. Hasan Eren, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğdu’nun konuşmaları ve taziyeleriyle devam eden tören, Efeler İlçe Müftüsü Salih Akcan’ın okuduğu dua ile son buldu.

Prof. Dr. Osman Kaya’nın cenazesi Cuma Namazına müteakip Adnan Menderes Camii’nden kaldırılarak Efeler ilçesi Kemer Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.

 

Prof. Dr. Osman Kaya’nın Özgeçmişi

Prof. Dr. Osman Kaya, 20.05.1960 Akşehir/Konya doğumlu olup, ilk, orta, lise ve üniversite eğitimini Ankara’da tamamlamış, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden 1985 yılında mezun olmuştur. Doktora eğitimini 1985–1991 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda tamamladıktan sonra aynı üniversitede 1992 yılında Yrd. Doç. Dr. olarak atanmıştır.

Henüz kuruluş aşamasında olan Adnan Menderes Üniversitesi’nde 1995 yılında Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başlamış, aynı yıl Doç. Dr. 2001 yılında ise Prof. Dr. unvanlarını almaya hak kazanmıştır.

Akademik hayatı süresince çeşitli akademik ve idari görevler alan Prof. Dr. Osman Kaya, 2002-2006 yılları arasında Rektör Yardımcılığı yapmış, ayrıca değişik zamanlarda ADÜ SKS Daire Başkanlığı İta Amirliği, ADÜ Enformatik Bölüm Başkanlığı Koordinatörlüğü, ÖSYM Aydın İl Koordinatörlüğü, ADÜ Çine Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyeliği, ADÜ Bozdoğan Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyeliği, ADÜ Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı, ADÜ Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Yönetim Kurulu Üyeliği, ADÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği, ADÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Koordinatörlüğü, ADÜ Araştırma Fonu Birim Koordinatörlüğü, ADÜ Döner Sermaye Başkanlığı, Muayene Komisyon Üyeliği gibi idari görevlerde bulunmuştur.

Akademik hayatı boyunca 7 yüksek lisans ve 11 doktora tezi yöneten Prof. Dr. Osman Kaya, 27 uluslararası, 70 ulusal makale, 7 derleme ve çeşitli ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulan 30 tebliğ olmak üzere toplam 132 bilimsel eser yayınlamış, 15 bilimsel araştırma projesinde görev almıştır. Bilimsel çalışmalarına ulusal ve uluslararası düzeyde 139 atıf almıştır.

Prof. Dr. Osman Kaya, evli ve bir kız çocuk babasıdır.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN