PDRM, YKS’ye Giren Öğrencilere 'Tercih Danışmanlığı Hizmeti' Sundu

15.08.2023
Üniversitemiz Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (PDRM) Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) giren gençlerimizin tercihlerini en doğru şekilde yapabilmelerine katkı sağlamak amacıyla 27 Temmuz- 8 Ağustos 2023 tarihleri arasında ücretsiz olarak Tercih Danışmanlığı Hizmeti verildi.

Klinik Psikolog Elif Nur Akın, Psikolojik Danışman Esma Nur Köse ve Kariyer Merkezi Yetkilisi Sosyolog Selda Aksoy Yetkin danışmanlığında; öğrencilerin gelecek planları ve hayalleri doğrultusunda tavsiye niteliğinde listeler oluşturularak alternatif bölümler ve üniversiteler konusunda adayların bilgilendirildiği danışmanlık hizmetinde, öğrencilerin doğru karar vermelerine yardımcı olundu.

Öğrencilerin kişilik özellikleri ve psikolojik gelişimleri dikkate alınarak yapılan çalışmalarla, yetenek ve ilgilerine uygun doğru tercih yapmalarına destek olundu.