Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

PARA YÖNETİMİNDE DE ADÜ DAMGA VURDU

09.05.2016
Boğaziçi Üniversitesi Investımate 2016 üniversite öğrencileri arası portföy yönetim yarışmasında öğrencimiz Sibel Erocağı, 2800 kişi arasında birinci olarak ‘Londra Finans Sektörü Seyahati Ödülü’ kazanan 3 kişiden biri oldu. ADÜ, Boğaziçi Üniversitesinden sonra yarışmadaki en başarılı ikinci üniversite olurken, ilk 25 kişi arasında 4 öğrenci ile yarışmaya damga vurdu.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı 6 Mayıs 2016 tarihinde makamında ziyaret eden öğrencilerimize, Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Etem Karakaya, ADVAK Başkanı Doç. Dr. Yusuf Kaderli, Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Arslaner, İİBF Öğretim Üyesi Halil Uçal refakat etti.

 

ÜNİVERSİTEMİZ, TÜRKİYE’DE FİNANS ALANINDA İDDİALI BİR NOKTADA

Başarılı öğrencileri makamında kabul eden Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, İİBF ve ADVAK’ın önemli işler gerçekleştirdiğini ifade ederek, ortaya çıkan başarı tablosundan son derece memnun olduğunu söyledi. ADÜ’nün, finansal okuryazarlık ve portföy yönetiminde Türkiye’de iddialı bir noktada olduğunu da ifade eden Prof. Dr. Bircan; “Öncelikle Nazilli İİBF Öğretim Elemanlarımıza ve ADVAK Yönetimine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin elde ettiği başarılar bizim her zaman övünç kaynağımız. Biz onlara sonuna kadar güveniyoruz ve her zaman arkalarındayız. Gösterdikleri başarılardan dolayı da tebrik ediyorum.” dedi.

 

ADÜ, FİNANS SEKTÖRÜNDE MARKA OLMAK İÇİN ADIM ADIM İLERLİYOR

Üniversitemizden 4 öğrenci, 2800 kişilik listenin en tepesinde yer aldı. Öğrencilerimiz Meryem Aydar, Nazan Karagöz, Sibel Erocağı ve Bilgehan Ergin yarışmayı ilk 25’te bitirirken, yarışma genelinde Boğaziçi Üniversitesinden sonra en başarılı üniversite, ADÜ oldu. Öğrencimiz Seda Akhan ise ilk 100 e girerek Borsa İstanbul stajı ödülünü almaya hak kazandı.

 

8 HAFTANIN İKİSİNDE ADÜ BİRİNCİ OLDU!

Her hafta portföyünü en çok geliştiren öğrenciler arasında haftanın birincisi seçilirken; ADÜ, 8 hafta içinde 2 defa ‘Haftanın Birincisi’ seçilerek bu süreçte birden fazla birincilikle ödüllendirilen Boğaziçi Üniversitesinden sonra ikinci üniversite oldu.

 

NAZİLLİ İİBF’DE FİNANS İLE İLGİLENEN BİR ÖĞRENCİ ORDUSU ORTAYA ÇIKARDIK

Yarışma ile ilgili olarak konuşan ADVAK Başkanı Doç. Dr. Yusuf Kaderli, ADVAK bünyesinde gerçekleştirdikleri portföy yönetimi kursunun ardından öğrencilerinden oluşan takımların elde ettiği başarıdan gurur duyduğunu söyledi. Doç. Dr. Kaderli, “Öğrencilerim, ADVAK olarak ADÜ’yü finans konusunda marka yapma amacımızı destekleyen büyük bir başarı elde ettiler. Nazilli İİBF’den finans ile ilgilenen bir öğrenci ordusu ortaya çıkardık. Bu çocuklar desteklenirse çok büyük potansiyele sahipler ve çok daha büyük başarılar elde edebilirler. Ben, ADVAK başkanı olarak bu öğrencilere destek vermeye devam edeceğim. İnşallah Üniversitemizi çok daha iyi yerlere getireceğiz.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN