Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Özel Minik Sporcularımız Madalyalarını Aldı

08.06.2017
Üniversitemizin desteğiyle hayata geçen ve özel eğitime ihtiyaç duyan 2 – 7 yaş arası çocukların bedensel gelişimlerine destek olmak amacıyla düzenlenen “Minik Sporcular” projesini başarılı bir şekilde tamamlayan “Özel ve minik” sporcular, madalyalarını 8 Haziran 2017 tarihinde Rektörlük Makamında, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’dan aldı.

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Üniversitemiz Engelli Birim Koordinatörü ve Özel Eğitim Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bildiren ve Üniversitemiz Engelsiz Öğrenci Topluluk Başkanı Koçarlı MYO Öğretim Görevlisi Ayfer Ergezen, minik sporcular ve aileleri, gönüllü öğrenciler ve idareciler katıldı.

Daha fazla spor dalında, daha geniş bir coğrafyada, daha çok sayıda özel eğitim gereksinimi olan bireylere ulaşmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye Heyeti (TÖSSED) 10 Mart 2017 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ile imzaladıkları protokol çerçevesinde hayata geçen proje ile ön yargılar çocukluk yaşlarında ortadan kaldırıldı. Dünyada 34 ülkede uygulanan projeyle, farkındalığın erken yaşta kazanılabildiği görüldü. Normal gelişim gösteren çocuklar ile engelli çocuklar aynı çatı altında buluşturularak engelli çocukların bedensel gelişimleri desteklenip toplumda bir arada yer alabilme becerilerine katkı sağlaması hedefleniyor.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Uygulama Anaokuluna kayıtlı öğrenciler ile Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinden oluşan minik sporculara Üniversitemiz Engelsiz Öğrenci Topluluk Başkanı Koçarlı MYO Öğretim Görevlisi Ayfer Ergezen tarafından eğitim verildi. 8 – 29 Mayıs 2017 tarihlerinde haftada 2 kez eğitim alan “Minik Sporcular” projenin birinci aşamasını başarıyla tamamlayarak madalyalarını Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın elinden aldı.  

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN