Söyleşiye; Didim MYO Öğr. Gör. Mehmet Taş, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner, Anadolu Üniversitesi Aşçılık Programı Dr. Öğr. Üyesi Osman Güldemir, İstanbul Gelişim Üniversitesi Aşçılık Programı Öğr. Gör. İbrahim Levent Demirçakmak, Karabük Üniversitesi Aflani MYO Aşçılık Programı Öğr. Gör. Tolgahan Tabak ve öğrenciler katıldı.
Söyleşinin moderatörlüğünü üstlenen Öğr. Gör. Mehmet Taş açılış konuşmasında, “Yemeklerin fiziksel, kimyasal ve içerisindeki bileşenleri kapsayan geniş çaplı bir söyleşi gerçekleştirmek istedik.” dedi.
Söyleşide; İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğr. Gör. İbrahim Demirçakmak Orta Asya’da Anadolu Selçuklu dönemine kadar kullanılan et, baharat ve tat vericiler hakkında bilgi verdi.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Güldemir, Anadolu Selçuklu ve Cumhuriyet döneminin kullanılan mutfak materyalleri, pişirme teknikleri, beslenme alışkanlıkları ile o dönemin saray ve halk mutfağının menülerini anlattı.
Karabük Üniversitesi Öğr. Gör. Tolgahan Tabak, Osmanlı’da menülerin tat ve aroma çeşitliliğinden bahsetti.
İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner Osmanlı mutfağında yer alan menülerin sosyal bilimler ve fen bilimleri açısından ele alarak günümüzde Türk mutfağının dünyada yeterince tanınmadığına vurgu yaptı.
Üniversitemizde, Dünya Felsefe Günü Kapsamında Sempozyum Düzenlendi
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent Başkanlığında, İç Paydaş Toplantısı Düzenlendi
Üniversitemizde, Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Telif Hukuku Konuşuldu
Doktora Öğrencimiz, 2250- Lisansüstü Bursları Performans Programı Kapsamında Burs Kazandı
YÖK Akademik Teşvik Dijital Sistemi Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu