Söyleşiye; Didim MYO Öğr. Gör. Mehmet Taş, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner, Anadolu Üniversitesi Aşçılık Programı Dr. Öğr. Üyesi Osman Güldemir, İstanbul Gelişim Üniversitesi Aşçılık Programı Öğr. Gör. İbrahim Levent Demirçakmak, Karabük Üniversitesi Aflani MYO Aşçılık Programı Öğr. Gör. Tolgahan Tabak ve öğrenciler katıldı.
Söyleşinin moderatörlüğünü üstlenen Öğr. Gör. Mehmet Taş açılış konuşmasında, “Yemeklerin fiziksel, kimyasal ve içerisindeki bileşenleri kapsayan geniş çaplı bir söyleşi gerçekleştirmek istedik.” dedi.
Söyleşide; İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğr. Gör. İbrahim Demirçakmak Orta Asya’da Anadolu Selçuklu dönemine kadar kullanılan et, baharat ve tat vericiler hakkında bilgi verdi.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Güldemir, Anadolu Selçuklu ve Cumhuriyet döneminin kullanılan mutfak materyalleri, pişirme teknikleri, beslenme alışkanlıkları ile o dönemin saray ve halk mutfağının menülerini anlattı.
Karabük Üniversitesi Öğr. Gör. Tolgahan Tabak, Osmanlı’da menülerin tat ve aroma çeşitliliğinden bahsetti.
İstanbul Sebahattin Zaim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner Osmanlı mutfağında yer alan menülerin sosyal bilimler ve fen bilimleri açısından ele alarak günümüzde Türk mutfağının dünyada yeterince tanınmadığına vurgu yaptı.
Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Kent, Kurban Bayramı Bayramlaşma Töreni'ne Katıldı
Sümer Kampüsü’nde Kurban Bayramı Bayramlaşma Töreni Gerçekleştirildi
İŞKUR Gençlik Programı Kapsamında Eğitimler Başarıyla Tamamlandı
Üniversitemizden Milli Teknoloji Atölyesi Projesine Büyük Adım
İktisadi İşletme Müdürlüğü Personeline Kurban Bayramı Dolayısıyla Alışveriş Kartı Verildi
ADÜ Ailesi Geleneksel Bayramlaşma Töreni Gerçekleşti
Koçarlı MYO 2024-2025 Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı Öğrencilerinden Mezuniyet Resitali
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu