Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Ortaokul Öğrencileri Bakanlık Projesi Kapsamında Kampüsümüzü Ziyaret Etti

11.03.2020
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “2023 Eğitim Vizyonu” çalışmaları kapsamında Okul Dışı Öğrenme Ortamları Projesi ile hayata geçen “Okulum Aydın Projesi” kapsamında, Çakırbeyli Ortaokulu öğrencileri 10 Mart 2020 tarihinde Üniversitemiz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinatörlüğünde kampüs alanımızı gezerek çeşitli incelemelerde bulundu.

Çakırbeyli Ortaokulu Müdür Yardımcısı Nalan Uğur ve okul öğretmenlerinin gözetiminde Üniversitemizde ağırladığımız öğrenciler, Tıp Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Teknokent’te incelemelerde bulundu.

Spor Bilimleri Fakültesinde Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Reşat Kartal ve Öğretim Görevlisi Hüseyin Büyükçoban’ın bilgilendirdiği öğrenciler,e fakülte olanakları ve öğrencilere sağlanan imkanlar anlatıldı. Tıp Fakültesinde Arş. Gör. Dr. Begüm İncedemir Ündey’in bilgilendirdiği öğrencilere, Tıp Fakültesi laboratuvarları ve derslikler gezdirildi. Son olarak ADÜ Teknokent’te incelemelerde bulunan öğrencilere Uzman Yasin Danyal eşlik etti. Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde gerçekleştirdikleri gezinin öğrenciler için çok verimli geçtiğini ifade eden Çakırbeyli Ortaokulu Müdür Yardımcısı Nalan Uğur; üniversiteye, gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Proje kapsamında 71 okul dışı öğrenim ortamı, okul dışı öğrenme projesi kapsamında ziyaret edilecek. Öğrencilerin şehrin tarihi, kültürel ve coğrafi bütün zenginliklerini yerinde inceleyemeleri; dersler için yaparak yaşayarak öğrenme metodu ve yerinde eğitim modeli ile bir farkındalık kazanmaları sağlanacak. Eğitimin niteliği ve kalitesinin arttırılması amacıyla başlatılan projeden, Aydınlı öğrenciler yararlanabilecek.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN