Onkoloji Korosu İlk Konserini Verdi

25.04.2018
Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Servisinde kanser tedavisi gören hastalar ve servis çalışanlarından oluşan koro 19 Nisan 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde ilk konserini verdi.

TRT İzmir Radyosu ses sanatçısı Özgür Demirhan'ın şefliğinde gerçekleştirilen konserde, 25 kişiden oluşan koro, farklı yörelerden türküler söyledi.

Projenin öncülüğünü üstlenen Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbı Onkoloji Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Özlem Oltulu yaptığı açıklamada, Kemoterapi Ünitesinde çalışanların motivasyonunu arttırmak ve tedavi gören hastaların moralini yüksek tutmak için koroyu kurduklarını dile getirdi.

Kanser tedavisinin uzun bir süreç gerektirdiğini vurgulayan Oltulu, "Bu süreçte hastalarımızın yüzünü güldürmek istedik. Bu akşam da bunu başardığımızı düşünüyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Şef Özgür Demirhan ise güzel bir konser vermeyi hedeflediklerini, 3 aylık bir çalışmanın ardından bu akşam hedeflerine ulaştıklarını ifade etti.