Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“Ölümünün 84. Yılında Atatürk'ü Anmak ve Anlamak” Temalı Konferans Düzenlendi

10.11.2022
Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 84. Yıldönümü nedeniyle Üniversitemiz Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 9 Kasım 2022 tarihinde “Ölümünün 84. Yılında Atatürk'ü Anmak ve Anlamak " temalı konferans düzenlendi.

Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşen konferansa; Üniversitemiz Genel Sekreter V. Doç. Dr. İbrahim Gökdaş, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bülent Çelik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayten Can, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Musa Gümüş, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Ahmet Toksoy’un "Atatürk'ün Kültür Politikaları" temasıyla konuşmacı olarak yer aldığı konferansta Toksoy; Atatürk’ün sadece Türkiye’yi değil, Türk dünyasını etkilemiş, ileri görüşlü bir lider olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Toksoy,  “Atatürk, 84  yıl önce aramızdan ayrılmış olmasına rağmen, sadece Türkiye’de değil, tüm dünya tarafından saygıyla anılmaktadır. Naciz bedeni aramızdan ayrılmış olsa da düşünceleri, öngörüleri ve yaptıklarıyla O hep yaşamaktadır.” dedi.

Üniversitemiz Genel Sekreteri V. Doç. Dr. İbrahim Gökdaş’ın, Doç. Dr. Ahmet Toksoy’a teşekkür belgesini takdim etmesi ile program sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN