Okul-Veli İlişkilerini Güçlendirmeyi Amaçlayan Projeye TÜBİTAK’tan Destek

16.10.2023
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bertan Akyol’un yürütücüsü olduğu “Yetişkin Eğitimi Farkındalığı ile Okul Veli İlişkilerinin Güçlendirilmesi: Proje Okulları Uygulaması" adlı proje, TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

5-9 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan projede, yerel düzenleme kurulunu Ortaöğretim Genel Müdürlüğü adına Uzm. Hasan Basri Özcan, Üniversitemiz Teknokent A.Ş. adına Uzm. Fatih Ulutaş ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Dr. Tufan Bitir, Uzm. Seçkin Selimoğlu, Uzm. Mehmet Kemik yer alıyor.

Proje ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı proje okullarında görev yapan öğretmen ve okul yöneticilerinin yetişkin eğitimi farkındalığını artırmak ve aynı zamanda öğretmen güçlendirme ile velilerin okula toplumsal katılımını maksimum seviyeye çıkarmak amaçlanıyor.

Bu kapsamda projeye farklı üniversitelerden akademisyenlerin katılımcılara eğitim vererek katkı sağlayacak olup Prof. Dr. R. Cengiz Akçay (İstanbul Aydın Üniversitesi), Prof. Dr. Yalçın Özdemir (Aydın Adnan Menderes Üniversitesi), Doç. Dr. Emre Er (Yıldız Teknik Üniversitesi), Doç. Dr. Gülnur Er (Hacı Bayram Veli Üniversitesi), Doç. Dr. Mustafa Akkaya (Aydın Adnan Menderes Üniversitesi), Doç. Dr. Zeki Öğdem (Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi), Dr. Öğr. Üyesi Burcu Altun Birgün (Aydın Adnan Menderes Üniversitesi), Dr. Öğr. Üyesi Emre Sönmez (Gazi Üniversitesi), Dr. Öğr. Üyesi Ş. Melike Çağatay (Çanakkale 18 Mart Üniversitesi) eğitmen olarak yer alacak.