Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“Okul Dışı Öğrenme Ortamı Olarak Deniz Kaplumbağaları Araştırma Ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER)” Semineri Verildi

28.05.2024
Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde “Okul Dışı Öğrenme Ortamı Olarak Deniz Kaplumbağaları Araştırma Ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER)” adlı Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalları Etkinliği-I çalışması gerçekleştirildi.

23 Mayıs Dünya Kaplumbağa Günü kapsamında Eğitim Fakültesinde öğrenimlerine devam eden öğretmen adaylarına yönelik tehlike altındaki deniz kaplumbağalarının yaşam koşulları hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla “Okul Dışı Öğrenme Ortamı Olarak Deniz Kaplumbağaları Araştırma Ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER)” adlı seminer çalışması düzenlendi.

Seminerde, Pamukkale Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkiye'nin ilk Deniz Kaplumbağa Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska konuşmacı olarak yer aldı. Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sultan Baysan ve Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Özdemir tarafından koordine edilen seminer çalışması ile katılımcılara tehlike altındaki deniz kaplumbağalarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve bu konuda duyarlılık yaratmak amacıyla deniz kaplumbağaları ve türleri, deniz kaplumbağalarının yaşam koşulları ile DEKAMER çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Seminerde, okul dışı öğrenme ortamlarından biri olarak DEKAMER gibi merkezlerin öğretmen adaylarına sağladığı katkılar ile deniz kaplumbağalarının ekosistemdeki önemli işlevini de düşünerek türlerinin korunmalarında öğretmen ve öğretmen adaylarına düşen sorumluluklar hakkında iş birliği imkânları aktarıldı.

Seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN