Öğretmenler Günü’ne Özel Konferans ve Müzik Dinletisi

25.11.2015
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Türkoğlu, Öğretmenler Günü dolayısıyla 24 Kasım 2015 tarihinde “ Çağımızda Öğretmen Yetiştirmeye Etki Eden Faktörler” konulu konferans verdi.

Atatürk Kongre Merkezi, Maiandros Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cumali Öksüz’ün yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Adil Türkoğlu, çağımızda öğretmen yetiştirmeye etki eden faktörlerin değiştiğini, öğretmenin geleneksel rollünün de bunlara bağlı olarak farklılaştığını söyledi.  Prof. Dr. Türkoğlu, akademik eğitimde artık bilgi aktaran değil,  danışmanlık ve liderlik yapan öğretmen modeline doğru bir değişim olduğunu vurguladı.

Konferansın ardından Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları, “ Hepimizin Bir Öğretmeni Var” temalı müzik dinletisini gerçekleştirdi.