Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretmen Adaylarımız, Öğrenciler İçin Drama Etkinlikleri Düzenledi

09.02.2024
2023-2024 eğitim öğretim yılında Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Bağcı Ayrancı'nın yürüttüğü Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alan öğrenciler, Güzelhisar İlkokulu ve Başak Koleji’nde öğrenim gören öğrenciler ile bir araya geldi.

Türkçe Öğretmenliği adayı öğrencilerimiz, eğitimde kazanımlara uygun dijital ve el yapımı materyaller kullanarak drama etkinlikleri düzenledi. Bir dönem boyunca süren etkinliklerini başarı ile tamamlayan Türkçe Öğretmenliği Programı 3. sınıf öğrencileri, nitelikli öğretim yapabilmeleri, uygun öğretim yöntemlerini, gerekli sınıf yönetimi becerilerine sahip olabilmeleri gibi farklı kavramlar hakkında beceriler kazandı.

Prof. Dr. Bilge Bağcı Ayrancı, “Üniversitemiz, ilimiz okullarına da katkı sağlayarak öğrencilerimizin farklı eğitim ortamları tanımalarına fırsat sağlamıştır. Öğretmen adaylarımız da bu faaliyet kapsamında öğretmenlik becerileri, zaman yönetimi ve sınıf yönetimi hakkında etkili dönüşler alarak mesleki tecrübe kazanmış oldular.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN