Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Yönetim Kurulu Başkanlığını ve Yarışma Takımı Direktörlüğünü Yaptığı Aşçılık Takımı, Almanya’da Tarih Yazdı

16.02.2024
2-7 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en büyük 2 aşçılık yarışmasından birisi olan “IKA Culinary Olympics Yarışması”nda Ülkemizi temsilen yarışan Gastronomi Derneği büyük bir başarıya imza attı.

Yarışmaya 41 bireysel kategoride katılan takım; 3 tanesi 100 tam puanla olmak üzere toplam 16 altın madalya, 6 gümüş madalya, 8 bronz madalya ve 11 diploma kazandı. 

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Şef Emrah Köksal Sezgin, “Almış olduğumuz bu inanılmaz başarı 100. yılımıza ve ülkemize armağanımız olsun. Yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Desteklerle daha iyisi için çalışıp ülkemizi uluslararası platformlarda temsil etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Yarışmada; Nezahat Metin, Murat Tekdemir ve Şule Küçük Yılmaz – 100 tam puanla “Altın Madalya” ve “Jüri Özel Tebriği”ni almaya hak kazanırken, Semiha Çetin, Nural Şahin Çakır, Necla Baş, Hamide Tekdemir, Tuğba Yavaşça, Mustafa Kansu, Neslihan Menteş, Betül Tekin, Yeliz Öztürk, Yeşim Kaya, Seda İspir, Melike Yeşilırmak ve Aysun Seçkin Yosunlu “Altın Madalya” aldı. 

Burçak Uysaler, Büşra Aydın, Pınar Aran, Pınar Şenkaya Atlı, Hülya Kargılı ve Tülay Önbul “Gümüş Madalya”nın sahibi olurken, Hilal Kaya Arı, Betül Şentürk, Büşra Tokur (iki kez), Özlem Avcı, Zeynep Sekizkardeş, Ercan Arslan, ve Burcu Öğe Bakırdöğen “Bronz Madalya” ile ödüllendirildi.

Yarışma sonunda Zeynep Çerçi, Merve Sert, Ayşe Ardıç, Öznur Avcu Çakır, Gülsüm Yıkılmaz, Cansu Belkaya Ege, Firuze Koray, Gamze Alırsatar, Fatma Güngör, Engin Yılmaz ve Şevval Kocabıyıkoğlu  “Merit (Diploma)” ile taçlandırıldı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN