Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Yer Aldığı Proje, Avrupa Birliği-HORIZON Europe Programı Kapsamında Destekleniyor

06.04.2023
Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Metin Pekağırbaş’ın araştırmacı olarak bulunduğu “Climate Monitoring and Decision Support Framework for Sand Fly-borne Diseases Detection and Mitigation with cost-benefit and climate-policy measures-(CLIMOS)” isimli proje, Avrupa Birliği-HORIZON Europe Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Portekiz’in koordinatörlüğünde, 13 ülkeden (Fransa, Almanya, Sırbistan, Hollanda, İsrail, Yunanistan, İspanya, Avusturya, İrlanda, Çekya, İtalya, Belçika) 26 farklı kurumun dahil olduğu projede; Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı da yer alıyor. 

Avrupa iklim değişikliği ve sağlık kümesinin üyesi olan CLIMOS projesi, Eko-sağlık ve Tek Sağlık yaklaşımlarına dayalı olarak vektör kaynaklı ve zoonotik patojenlerin iklim ve iklim değişikliği kaynaklı ortaya çıkışının, bulaşmasının ve yayılmasının azaltılmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Proje, daha doğru iklim-sağlık modellemesi, enfeksiyon risk tahmini ve yayılımı için Erken Uyarı Sistemi (EWS) ile karar destek çerçeveleri sağlayacak.

Öğretim üyemizi ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN