Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemizin Yer Aldığı ERASMUS+ Projesine, Avrupa Birliği Desteği

26.08.2024
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pero Duygu Dumangöz’ün araştırmacı olarak yer aldığı ekip tarafından hazırlanan, "Sporun Renkleri, Kültürün Dokusu" başlıklı proje, ERASMUS+ Ana Eylem 1 – Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Spor Alanında Personel Hareketliliği 2024 1. Dönem (R1) projesi kapsamında Avrupa Birliği’nden 23,832.00 Euro destek almaya hak kazandı.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Bora Çavuşoğlu’nun yürütücülüğünü yaptığı proje ekibinde; Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pero Duygu Dumangöz, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cemile Nihal Yurtseven, Arş. Gör. Dr. Ataman Tükenmez, Arş. Gör. Dr. Cemal Güler ve Arş. Gör. Elif Aslan ile İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eray Yurtseven ve İstanbul Üniversitesinden Dr. Ayşe Nilay Kantar yer alıyor.

“Sporun Renkleri, Kültürün Dokusu” adlı hareketlilik projesi, Türk Geleneksel Sporları'nın Polonya'da tanıtılması aracılığıyla, Türk ve Polonya kültürleri arasında derinlemesine bir anlayış oluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca düzenlenecek olan Geleneksel Sporlar Festivali, Polonya'da halkın katılımına açık olan geleneksel sporları içeren etkin bir platform oluşturarak, katılımcıların hem Polonya'da hem de Türkiye'de kültür alışverişini desteklemeyi amaçlıyor.

 

Öğretim üyemizi ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN